Úgy el fogok hízni, mint egy disznó. A karanténban szinte mindennap főzök valamit. Vagy sütök.
Mármint a két-három naponta kötelező kenyéren kívül. Mert most azt is házilag előállítható lehet :))
Ma például ezt a csokoládés banánkenyér született. Édes-fűszeres, szaftos, hedonistáknak házi baracklekvárral. Nyammm! Számomra a különlegességét az édes és sós alkotók egyensúlya jelenti, az édes tésztában üde ellenpontként bukkan néha fel a tökmag sóssága.
• 3 db érett banán
• 130 g puha/olvasztott vaj
• 10 dkg barna cukor
• 1 csipet só
• 1 db tojás
• 1 tk vanília
• 160 gr liszt
• 35 gr holland kakaópor
• 10 g sütőpor
• 1 mk szerecsendió
• 1 mk szegfűszeg
• 1 mk fahéj
• 1 mk gyömbér
• 100 gr apróra vágott étcsokoládé
• 1 marék tökmag
+ rumaroma :)
Nagyon mérges banán :)) |
1) A vajjal és a cukorral jól összekeverjük a villával összenyomkodott banánokat.
2) Hozzákeverjük az összes többi hozzávalót, néhány szem tökmag kivételével.
3) Vajjal kikent és lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába simítjuk.
4) Beleöntjük a tésztát egy formába, a tetejét megszórjuk a maradék tökmaggal, és a 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Alsó-felső sütéssel kb. 40-45 perc alatt kész.
5) Tűpróbával ellenőrizzük, ha megsült, rácsra téve hűlni hagyjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése