2020. április 20., hétfő

Csokoládés banánkenyér

Karantén 42. nap

Úgy el fogok hízni, mint egy disznó. A karanténban szinte mindennap főzök valamit. Vagy sütök.
Mármint a két-három naponta kötelező kenyéren kívül. Mert most azt is házilag előállítható lehet :))
Ma például ezt a csokoládés banánkenyér született. Édes-fűszeres, szaftos, hedonistáknak házi baracklekvárral. Nyammm! Számomra a különlegességét az édes és sós alkotók egyensúlya jelenti, az édes tésztában üde ellenpontként bukkan néha fel a tökmag sóssága. 
3 db érett banán
130 g puha/olvasztott vaj
10 dkg barna cukor
•  1 csipet só
1 db tojás
1 tk vanília
•  160 gr liszt
•  35 gr holland kakaópor
10 g sütőpor
1 mk szerecsendió
•  1 mk szegfűszeg
1 mk fahéj
1 mk gyömbér
•  100 gr apróra vágott étcsokoládé
1 marék tökmag
+  rumaroma :)
Nagyon mérges banán :))


1) A vajjal és a cukorral jól összekeverjük a villával összenyomkodott banánokat.

2) Hozzákeverjük az összes többi hozzávalót, néhány szem tökmag kivételével.

3) Vajjal kikent és lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába simítjuk.

4) Beleöntjük a tésztát egy formába, a tetejét megszórjuk a maradék tökmaggal, és a 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Alsó-felső sütéssel kb. 40-45 perc alatt kész.

5) Tűpróbával ellenőrizzük, ha megsült, rácsra téve hűlni hagyjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Csokoládétorta

  A tortához: 15 dkg étcsokoládé 10 dkg vaj 5 dkg cukor 1 teáskanál vanília-kivonat 4 tojás 10 dkg darált mandula/dió csipet só magozott, fe...