Aztán a Culinarisban a mélyhűtőben szembe jött velem 2 db pici madár.
Jé, ő lenne a bébicsirke?[ bébicsirke (400-450 g/db). 28-32 napig nevelt Koklet csirkefajta. Egybe sütéssel, vagy vasalva készíthető]
Mire észbekaptam, megvettem mindkettőt. Otthon aztán kerestem a neten recepteket, szintetizáltam, nekiálltam. A jelszó: minél egyszerűbben!!!
Ez az én verzióm 2 főre:
- 2 bébicsirke
- jó pár gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 1 alma
- friss zsálya
- friss rozmaring
- friss kakukkfű
Kell még egy üveg édesebb sör, én Köstritzer-t találtam otthon.
A kiscsirkéket kívül-belül jól megsóztam, megborsoztam. A szilárd hozzávalókból mind tömködtem a madarak hasába, amennyi csak belefért, a maradékot pedig alájuk-köréjük-melléjük tettem a sütőtálba. Sós vajdarabokat raktam a bőrükre, a hónuk alá fokhagymagerezdeket dugtam, majd meglocsoltam egy jó deci sörrel.
190 fokos sütőben kb. fél órát sütöttem alufólia alatt, majd mikor a fóliát levettem, a saját sörös levével jól meglocsolgattam, és pirulásig visszadugtam a sütőbe.
Krumplipürével (krumpli, só, vaj, tejföl), uborkával szuper (az ára alapján mindenképp) luxus vacsora lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése