Hát ez az egyszerűség csúcsa.
Van benne fele-fele arányban tehén illetve juhtúró, tejföllel kikeverve, ment bele egy csomó kakukkfű, apróra vágott rozmaring, felkockázott lilahagyma, só, frissen őrölt bors, slussz. Lehetett volna apróra vágott petrezselymet is belerakni, de azt elfelejtettem venni.
A gombafejeket csak megmostam, a tönkjét kitörtem, túróval megtöltöttem, egyiket-másikat bacon-nal áttekertem, kevés olivaolajjal meglocsoltam, 200 fokos sütőben kb. félórát sütöttem. És kész is.
Egy barátomtól azt tanultam, hogy nem kell a gombát meghámozni (anyu, ne ájulj el!), mert ízéből, zamatából, tápértékéből veszít. Meg azt is, hogy a barna csiperke ízletesebb - most csak fehéret kaptam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése