2017. február 17., péntek

Lisztmentes francia csokoládétorta

Csokoládés massza:
  • 30 dkg feketecsokoládé (60–70%)
  • 1 ek cukrozatlan holland kakaópor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg nádcukor
  • 4 db tojás
  • 1 csipet Himalája só
Mangókompót:
  • 2 db érett mangó
  • 2 hurma 
  • 4 - 8 szem áfonya
  • 2 cm friss gyömbér
  • 2 ek. méz
  • fél citrom leve
Tálaláshoz:
  • Haagen-Dazs mangó/málna jégkrém

A sütőt előmelegítem 180 °C-ra. 
Kivajazok egy kapcsos tortaformát.
Vízgőz fölött egy tálban felolvasztom a felaprított csokoládét és a felkockázott vajat, majd átöntöm egy nagy üvegtálba. Pár perc alatt szobahőmérsékletűre hűl, majd hozzáadom a cukrot, sót, végül egyesével az egész tojásokat, és elektromos kézi keverővel elkeverem. A tortaformába öntöm a masszát, és 25 perc alatt készre sütöm. Ekkor még lágynak fog tűnni, de a hűlés során megdermed. Előző este a legpraktikusabb elkészíteni.
A kompóthoz apró kockákra vágom a mangót és a hurmát, majd összeforgatjuk a reszelt gyömbérrel, a mézzel, a citromlével és az áfonyával. 
A torta mellé kínáljuk a kompótot és mangósorbet-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Csokoládétorta

  A tortához: 15 dkg étcsokoládé 10 dkg vaj 5 dkg cukor 1 teáskanál vanília-kivonat 4 tojás 10 dkg darált mandula/dió csipet só magozott, fe...