- 30 dkg kesudió
- 6 dl kókusztej
- 60 dkg csirkemell
- 4 nagy gerezd fokhagyma
- ugxanilyen mennyiségű gyömbér
- 2 zöld chilipaprika
- 2 érett paradicsom
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 púpozott tk jófajta indiai curry-fűszerkeverék
- só, bors
- 3 ek étolaj
a rizshez:
- 2 dl jázmin rizs
- 3 dl hideg víz
- 1 marék mazsola
- 7-8 szem aszalt sárgabarack
- 1 rúd fahéj
- 4-5 szem szegfűszeg
- 1 db csillagánizs
- só, bors
Elkészítés:
1) a rizst másfélszeres vízzel feltesszük főzni
2) beleszórjuk a mazsolát, az aszalt barackot, beledobáljuk a többi fűszert, sózzuk, borsozzuk
3) közepes lángon felforraljuk, majd amikor a víz elforrt, lefedve, kis lángon, újabb pár percig már a tűzről levéve, de még mindig fedő alatt hagyjuk párolódni
4) a curryhez a kesudiót egy száraz serpenyőben alaposan lepirítjuk, a felét félretesszük, a másik felét a kókusztej felével krémesre turmixoljuk
5) A csirkét kockára vágjuk, sózzuk-borsozzuk, majd egy tűzforróra hevített serpenyőben 2 ek olajon gyorsan körbepirítjuk (de nem sütjük meg teljesen), és félretesszük
6) a fokhagymát, vöröshagymát, gyömbért, héj nélküli paradicsomot és a zöld chilit aprítógépben gyorsan összezúzzuk, vagy le is reszelhetjük
7) az egész keveréket egy újabb evőkanál olajjal jól lepirítjuk, hozzáadjuk a curry fűszerkeveréket, az elősütött csirkemellet, a kókuszos kesudiópürét, a többi kókusztejet és az egész kesudiót is.
8) 15 percig együtt rotyogtatjuk az egészet, ha kell, kevés vizet öntünk hozzá, hogy ne legyen túl sűrű a mártás
9) az illatos-fűszeres rizzsel együtt tálalva isteni vacsora
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése