2017. február 13., hétfő

Kesudiós currys csirke

Hozzávalók:
  • 30 dkg kesudió
  • 6 dl kókusztej
  • 60 dkg csirkemell
  • 4 nagy gerezd fokhagyma
  • ugxanilyen mennyiségű gyömbér
  • 2 zöld chilipaprika
  • 2 érett paradicsom
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 púpozott tk jófajta indiai curry-fűszerkeverék
  • só, bors
  • 3 ek étolaj

a rizshez:
  • 2 dl jázmin rizs
  • 3 dl hideg víz
  • 1 marék mazsola
  • 7-8 szem aszalt sárgabarack
  • 1 rúd fahéj
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 1 db csillagánizs
  • só, bors

Elkészítés:


1)  a rizst másfélszeres vízzel feltesszük főzni

2)  beleszórjuk a mazsolát, az aszalt barackot, beledobáljuk a többi fűszert, sózzuk, borsozzuk

3)  közepes lángon felforraljuk, majd amikor a víz elforrt, lefedve, kis lángon, újabb pár percig már a tűzről levéve, de még mindig fedő alatt hagyjuk párolódni

4)  a curryhez a kesudiót egy száraz serpenyőben alaposan lepirítjuk, a felét félretesszük, a másik felét a kókusztej felével krémesre turmixoljuk

5)  A csirkét kockára vágjuk, sózzuk-borsozzuk, majd egy tűzforróra hevített serpenyőben 2 ek olajon gyorsan körbepirítjuk (de nem sütjük meg teljesen), és félretesszük

6)  a fokhagymát, vöröshagymát, gyömbért, héj nélküli paradicsomot és a zöld chilit aprítógépben gyorsan összezúzzuk, vagy le is reszelhetjük

7)  az egész keveréket egy újabb evőkanál olajjal jól lepirítjuk, hozzáadjuk a curry fűszerkeveréket, az elősütött csirkemellet, a kókuszos kesudiópürét, a többi kókusztejet és az egész kesudiót is.

8)  15 percig együtt rotyogtatjuk az egészet, ha kell, kevés vizet öntünk hozzá, hogy ne legyen túl sűrű a mártás

9)  az illatos-fűszeres rizzsel együtt tálalva isteni vacsora








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Csokoládétorta

  A tortához: 15 dkg étcsokoládé 10 dkg vaj 5 dkg cukor 1 teáskanál vanília-kivonat 4 tojás 10 dkg darált mandula/dió csipet só magozott, fe...